Заедно да създадем българската мечта
Menu
Размер на буквите:

Националната стажантска инициатива Оставаме в България

 

През 2019 г. за пета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България стартира Националната стажантска инициатива Оставаме в България. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и им дава шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. Патрон на Оставаме в България е българският евродепутат г-жа Ева Майдел. В конкурса могат да кандидатстват пълнолетни лица между 18 и 28 години.

В поредното издание на инициативата могат да участват стажанти от компаниите-членки на Съвета, които за целта трябва да изпратят свое есе на тема Моят успешен стаж в България.

За победителите в конкурса са предвидени различни награди като стажове, обучения, посещения във фирми-членки, участия в специално организирани събития и др. Голямата награда, която ще получат двамата победители, е посещение в Европейския парламент по покана на г-жа Ева Майдел.

Кампанията Оставаме в България предвижда и нова инициатива - среща на стажантите с мениджъри и млади таланти от компаниите-членки на Съвета.  Основна цел е да се даде възможност на младите хора да се запознаят отблизо със своите модели за подражание – топ мениджърите на водещи компании в България, и да почерпят опит от личните им истории за бизнеса и пътя на успеха.

От старта на Оставаме в България през 2015 г. над 10 000 младежи са преминали стаж в компаниите-членки на Съвета.