Заедно да създадем българската мечта
Menu

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Размер на буквите:

Докато всички говорят какво кара хората да напускат страната ни, в. Стандарт решава да потърси обратното - фактите, заради които си струва да останем в родните си градове и да работим за България.

10 причини да остана в моя роден град е мотото на кампания на медията Моят град. В нея не само е показана промяната на общините у нас, но и са отличени хората, които с постиженията си са помогнали за преобразяването на градовете. Маратонът на Стандарт стартира през ноември 2017 г. от Банско и Разлог.

Уникална изложба от 10 огромни фотопана, разказва историята на 10 знакови за Банско неща. Сред тях са превръщането на ски курорта в Европейски град на спорта през 2017, изграждането на новата пречиствателна станция и рехабилитацията на ВиК мрежата, ремонтът на моста над р. Глазне. На специална церемония са отличени хората, които с таланта, постиженията и своята отдаденост са гордост за града. Наградите са в шест категории - култура, образование, икономика, технологии, сигурност и спорт. Сред номинираните са математическите таланти на Банско - четвъртокласниците Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева, спечелили трето място в отборната надпревара на международно състезание Математика без граници през юни. А също така и 16-годишната Катрин Гемкова, която през април извоюва световната титла по таекуон-до.

Часове по-късно Стандарт ще представи във втора фотоизложба преобразяването на 10 знакови обекта в Разлог. Сред тях са обновената болница, новите улици, стадионите. Специално внимание изложбата отделя на богатото културно наследство и съхранените в Разлог традиции. След номинираните за награди са волейболният отбор на Разлог, който има 70-годишна история и над 40 медала от турнири, първият отличник Иван Влахов, участващ в редица кампании и историческия музей в града, който е повод не само са местна, но и за национална гордост.

Кампанията Моят град е анонсирана на рождения ден на в. Стандарт на 10 август 2017 г. Тогава целият празничен брой е посветен на въпроса защо трябва да останем в България и за работим за нея. Тогава автори на Стандарт станаха вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов, министрите Красимир Вълчев и Красен Кралев, председателят на НС Цвета Караянчева, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, Симеон Сакскобургготски и ред други, политици, работодатели, академици.