Заедно да създадем българската мечта
Menu

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Размер на буквите:

Твоите 25 причини да избереш България е кампания в подкрепа на българските студенти и успешната им реализация у нас. Конкурсът се организира от Price Waterhouse Cooper България по повод 25 години дейност у нас и стартира в края на 2017 г. Идеята на инициативата е да отличи амбициозни български студенти и да ги мотивира да се развиват успешно в родната си страна. Проектът е осъществен под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

В конкурса са участвали близо 1300 български студенти, които са заявили желанието си да останат и да се развиват у нас. Кандидатите изпращат есета на тема Моите 25 причини да избера България, изразявайки личната си мотивация за успешно развитие тук. В инициативата са се включили българи на възраст между 18 и 24 години, обучаващи се в страната и чужбина и представители на 127 университета - 79 чуждестранни и 48 български. Проектът привлича интереса на български студенти от 15 държави - Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Русия, САЩ, Турция, Франция, Холандия и Швеция.

Всички кандидатури са оценени от експертно жури. За победители са отличени 25 български студенти, които получават 6000 лева стипендия, стаж в престижна компания и менторство. Победителите са обявени на официално събитие под надслов Как да изградим доверие в бъдещите бизнес лидери.

Кампанията Твоите 25 причини да избереш България е проведена в партньорство с 27 престижни български и международни компании, сред които Банка ДСК, Българо-американска кредитна банка, Кауфланд България, ОББ, Технополис, Уникредит Булбанк, Хюлет Пакард България, Фондация Заедно в час, Софарма, OMV, Сименс и редица други.

Медийни партньори на кампанията са едни от най-популярните български медии, сред които Нова ТВ, БНТ, в-к Капитал, в-к Банкеръ, сп. Икономика, сп. Мениджър, Нетинфо и др.

Зад кампанията застават и редица популярни личности у нас - Михаела Филева и Преслава Нейчева, волейболистът Владо Николов, ТВ водещите Ива Дойчинова, Ники Кънчев, Мира Добрева, Георги Любенов, актьорите Силвия Петкова и Асен Блатечки и др. Всички те споделят своите причини да останат в България и мотивираха талантливите български студенти да изберат България за бъдещото си успешно развитие.