Заедно да създадем българската мечта
Menu
Размер на буквите:

Защо избрахме да се върнем в България, след 10 вдъхновяващи години в САЩ?

 Бяхме двама и бяхме влюбени...

Сбъдвахме мечтите си, живеехме в Америка, пътешествахмe, спяхме в луксозни хотели, хранехме се с първокласна храна, носихме си новите дрехи, общувахме с интелигентни хора, радвахме се на чисти улици и охолни домове, постигахме по-високи стандарти с работа и почтеност и много учене. Гордеехме се от изборите си и се чувствахме силни.

Любовта ни беше толкова голяма и красива, спомените ни всичките бяха заедно, имахме всичко, бяхме готови и отворихме дома си за Емили.

На 14 март 2018 се роди нашето ново начало. Животът ни придоби нови измерения, любовта, приятелството и подкрепата бяха наши верни спътници. Бяхме безкрайно щастливи да се радваме и раздаваме за Емили. Чувството да е само наша беше велико. Нищо не ни разсейваше и за миг, отдадохме се напълно. Тя изуми дните ни, влюбвахме се в нея все повече и повече и намирахме желание да даваме за нея най-доброто, на което сме способни и повече. Измина прекрасна година, отпразнувахме я с торта тримата, Емили проходи и проговори, видяхме първото зъбче, бебето ни ставаше малко момиче и внезапно лампата ни светна.

Продължавахме да искаме най-доброто за нея, да изпитва щастие и да се радва на живота. Така го решихме, точно в този ден. Трябваше да се върнем в България, за да може Емили да получава още повече любов, приятели, свобода. Защото само в България бихме могли да й дадем всичко. Там са родителите ни и роднините, там са най-близките приятели, а те са много, там  водата е уникална , природата, Балкана и морето, всичко е събрано на тази малка земя. Решихме, че ще се радваме, че няма да се вглеждаме в дупките по пътя, а ще гледаме нагоре. Много е дълго и емоционално за разказване.

Емили ни прибра в България и сме й благодарни. В стремежа си да направим най-доброто за нашите деца, понякога правим големи щуротии. Да се откажеш от лукса и комфорта, да погледнеш над егоизма и да се отдадеш на любов и споделеност - това избрахме ние.

За да знае тя, що за чудо е България, за да се свърже с корена си нашето прекрасно цветенце!

 

Виделина, Дамян и Емили Лов